Dagretraites | Stiltedagen

Stiltedagen bieden je de kans om de helende werking van de stilte te ervaren. Een stiltedag is een dag waarbij je alle formele aandachttrainingsoefeningen aangeboden krijgt. Deze dag breng je door in een groep, echter zonder contact te maken met de andere deelnemers. Hoewel je de hele dag bezig bent, is het toch een dag in stilte met jezelf. Een echte aanrader om weer even bij jezelf te komen en de rust te vinden.

De stiltedagen worden in groepsverband georganiseerd. Er wordt de hele dag niet gesproken. Ook de lunch wordt in stilte gebruikt. De meeste deelnemers ervaren de stiltedag als een cadeautje voor zichzelf: rust en ruimte. De ‘rust en ruimte’ die ontstaat door een stiltedag kan pas begrepen worden, wanneer je een stiltedag ervaart. Een stiltedag klinkt misschien spannend, maar is vooral ontspannend en geeft vernieuwende inzichten. Het is een verwendag voor jezelf, omdat deze dag draait om aandacht voor jezelf en genieten van de natuur en een heerlijke lunch. Een dag om jezelf op te laden.

Centro Mio verzorgt meerdere keren per jaar een stiltedag. Deze kunnen ook na een training los worden gevolgd. Je kunt je ook aansluiten bij een stiltedag in het kader van een specifieke training. Er is stilte en aandacht voor alles wat zich intern aandient.

Weekendretraites

Centro Mio organiseert speciale weekendretraites. Deze omvatten een aantal aaneengesloten dagen in binnen of buitenland en staan vrijwel geheel in het teken van mindfulness meditaties. Het doel van deze retraite is om enige dagen intensief bezig te zijn met meditatie terwijl je de tijd neemt om te leven in aandacht, in verbinding met jezelf, in stilte en met de mensen om je heen. De weekendretraite biedt je de mogelijkheid om jouw mindfulness beoefening verder te verdiepen.

Weekretraite in het buitenland

Centro Mio biedt speciale mindfulness retraites in het buitenland aan.

Mindfulness is even tot jezelf komen op een bijzondere plek. Voor persoonlijke ontwikkeling en geestelijke groei.

Tijdens deze weekretraite wordt je de mogelijkheid geboden om te ontdekken wat mindfulness voor je kan doen. Aan het begin en het einde heb je een een persoonlijk coach gesprek. Gedurende de week zijn er verschillende workshops, yoga sessies, een stiltewandeling en is er een korte retraite. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om te relaxen en te ontspannen.

De weekretraite staat open voor zowel deelnemers met als zonder ervaring in mindfulness en meditatie. Door een speciale programmering op maat wordt deelnemers zonder ervaring in de eerste dagen met aparte aandacht de beginselen bijgebracht waarna het programma gemeenschappelijk wordt vervolgd.