Mindfulness

Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van wat er gebeurt en in contact zijn met wat je daarbij ervaart. In deze zin kun je het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Mindfulness is de kunst om te schakelen: waar jouw aandacht is, daar ben je. Om vaker uit de doe-modus te stappen. Om contact te maken met het hier en nu – de plek waar het leven zich afspeelt. Er is dus niets zweverigs aan.

Waarom Mindfulness

Je kunt Mindfulness inzetten om balans in het leven te brengen, om beter om te gaan met klachten en om persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen. Door vaker jouw aandacht te sturen, leer je bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtenpatronen die niet behulpzaam zijn. Je kunt je beter concentreren en ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Mindfulness maakt het leven mooier; je leeft intenser en bewuster.

Mindfulness is een krachtige, praktische, vaardigheidstraining waarin je leert hoe je minder stress kunt ervaren en meer kunt genieten van het leven.

Oftewel, Meer rust en minder stress. Concreet is het gevolg dat je in staat bent om meer te genieten van de mooie momenten op het moment zelf. Daar staat tegenover dat je beter in staat bent om te gaan met de minder mooie momenten.

Mindfulness oefenen

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. Hiervoor biedt Centro Mio verschillende mogelijkheden aan: MBSR training, Verdiepingstrainingen en persoonlijke begeleiding

Vrijblijvend gesprek aanvragen

Meld je hieronder aan om meer informatie te krijgen over Mindfulness of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek is er alle ruimte om vragen te stellen en wordt alles uitgelegd over de training.

Aanmeldformulier kennismakingsgesprek

Ja, ik wil graag uitgenodigd worden voor een vrijblijvend kennismakingsgeprek.


 

Bij Centro Mio

  • Master coach
  • Vrijblijvend gesprek
  • Ruim 10 jaar ervaring