Meditatie training

17352449 - a woman is sitting on the beach inside a bubble with peace and tranquility she is meditating and there are sparkles
Online Meditatie Training
Voor meer rust en ontspanning in je leven.

ONLINE MEDITATIE TRAINING

In deze training gaan we aan de slag met meditatie. Wil je weten wat meditatie is, hoe je dat moet doen en wat de effecten zijn van mediteren? Dan is deze training precies wat jij zoekt. Meditatie is een vorm van ontspanning. Je laat je geest tot rust komen door alle gedachten er gewoon te laten zijn en haalt de spierspanning uit je lichaam. Uiteindelijk krijg je juist enorm veel kracht en energie van mediteren. Tijdens deze training leer je hoe meditatie precies werkt, hoe het moet en hoe je het goed kan implementeren in je drukke dagelijkse bestaan.  

Wat is het meditatie programma?

Deze online meditatie training is gericht op degenen die geïnteresseerd in meditatie en willen weren hoe je kunt mediteren.. De gehele training wordt live gegeven door middel van videoconferencing via een online platform. In plaats van een persoonlijke ontmoeting, komen we wekelijks online bij elkaar. Een computer en een snelle internetverbinding zijn vereist.  Mobiele apparaten zoals telefoons en tablets worden niet aanbevolen. Het is wenselijk als je een koptelefoon of oortjes gebruikt.

De online meditatie training zal bestaan uit:

 • Acht wekelijkse online bijeenkomsten via Zoom van 60 minuten;
 • Begeleide instructie over meditatie oefeningen;
 • Groepsdialoog gericht op het vergroten van het meditatieproces in het dagelijks leven;
 • Praktische informatie over hoe je kunt mediteren;
 • Mogelijkheid om online vragen te stellen aan de trainer;
 • Online bronmateriaal, psycho-educatie en videomateriaal.
 • Dagelijkse thuis meditatie oefeningen voor 6 tot 45 minuten per dag

Nb. Het is een praktische training waarbij je meditatie integreert in je leven, dit is geen therapiegroep.

Jouw resultaten na de training

Het blijkt dat beoefening van meditatie een van de meest efficiënte methoden is om allerlei ziekten en ongemakken te helen, of te helpen voorkomen. En, anders dan bij pilletjes uit een flesje, bestaan er bij meditatie geen negatieve bijverschijnselen! De belangrijkste oorzaak voor dit wondermedicijn blijkt de beïnvloeding van de hersenactiviteit te zijn. Door meditatie komen de hersenen weer tot rust. Door rust zetten zij het lichaam aan tot het produceren van o.a. stoffen en hormonen die spanningen oplossen en verouderingsprocessen vertragen. Bovendien heeft meditatie ook een gunstige werking op onze geestelijke en mentale ontwikkeling. Het stimuleert de ontplooiing van creativiteit en helpt het geheugen optimaal te functioneren.

 • Je leert wat mediteren is;
 • Je krijgt praktische informatie over hoe je kunt mediteren;
 • Je leert welke materialen je kunt gebruiken om te kunnen mediteren;
 • Je leert welke meditatiesoorten en vormen er zijn;
 • Je leert wat de effecten van meditatie zijn;
 • Je leert meditatie toe te passen in je dagelijks leven.

Voor wie?

Deze 8-wekelijkse meditatietraining is bedoeld voor iedereen die wil leren mediteren. Ook voor mensen die reeds ervaring hebben met meditatie en de draad weer op willen pakken, is deze training geschikt.

Vereisten om deel te kunnen nemen:

Er zijn geen voorwaarden om mee te mogen doen met deze training. Je wordt stap voor stap begeleid in het meditatieproces. Ook als je al ervaring hebt met meditatie, kun je deze training volgen.

Technologie-eisen

Om in een online training de best mogelijke ervaring voor jou en alle deelnemers te garanderen, heb je een goed werkende computer, tablet of een laptop nodig. Eventueel kan het via een smartphone, maar dit raad ik niet aan. De minimale vereisten om de onlinetrainingen goed te kunnen volgen, zijn dat je beschikt over een webcam, een koptelefoon of oortjes, een microfoon en een goede internetverbinding.

Prijs

€ 149

Groepsgrootte

minimaal 4 - maximaal 12

Niveau

Beginnend

Duur van de training

8 weken

Tijdsinvestering

1 uur per week online Dagelijks 10 - 45 minuten

Trainer

Brigitta Derksen

Het programma van de meditatie training

Week 1

Tijdens deze week sta je stil bij wat jij zou willen bereiken met deze meditatietraining. Je gaat oefenen met een grondingsmeditatie. Dit zal je verder helpen om makkelijker in het meditatieproces te komen. Daarbij geef ik je enkele tips mee wat je wel en niet doet tijdens het mediteren. 

Week 2

In de tweede week leer je wat een juiste meditatiehouding is en oefen je met een bodyscan en ademmeditatie om te leren ontspannen.

 

 

Week 3

Deze week leer je waarom we mediteren, wat het oplevert als je mediteert. Wat voor een invloed het op ons brein heeft. We gaan oefenen met verschillende zitmeditaties om onze innerlijke stabiliteit te vergroten.

Week 4

Deze week gaan we oefenen met mediteren vanuit het hart. Je leert wat voor een invloed meditatie heeft op je hart en de hartcoherentie. Er staan verschillende meditaties die de hartcoherentie ten goede komen.

Week 5

In deze week leer je welke soorten en vormen van meditatie er zijn. Je kunt ontdekken welke meditatie er het beste bij jou past.

Week 6

Mediteren op het werk en onderweg. Hoe doe je dat?

 

Week 7

Mediteren en werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

 

 

Week 8

Meditatie helpt jou om jouw eigen pad van spiritualiteit te ontdekken. Je zult merken dat als je dagelijks blijft mediteren het contact met je innerlijke wijsheid zal groeien.

Hoe gaat jouw meditatieve pad verder?

Menu

HOME

Privacy Policy

Partiiculier

Professional

Trainingen

Mindfulness

Ik-grensbewustzijn

Meditatie

Hoogsensitiviteit (HSP)

HSP voor professionals

Specialisaties

Mindfulness

Ik-grensbewustzijn

IEMT

Hoogsensitiviteit

Trauma

Praktijk

Neem contact op

+31 6 11 200 295

info@centromio.nl