17352449 - a woman is sitting on the beach inside a bubble with peace and tranquility she is meditating and there are sparkles
Hoogsensitiviteit verdiepingstraining
Voor meer rust en ontspanning in je leven.

HOOGSENSITVITEIT VERDIEPINGSTRAINING

Intens waarnemen, gevoeligheid voor sfeer, emoties van anderen voelen en daar diepgaand over nadenken: typische eigenschappen van hooggevoeligheid. Maar ook: slecht tegen drukte kunnen, prikkelbaarheid, vermoeidheid en overvoerd raken in onze drukke maatschappij. Veel mensen zijn onzeker geworden van de manier waarop zij op de omgeving reageren. Herkenning in de typische eigenschappen van hoogsensitiviteit geeft weer rust en zelfvertrouwen en zicht op je eigen kleur die je aan het leven wilt geven.

Ieder mens heeft zo zijn eigen manieren aangeleerd om met zijn energie om te gaan. Soms leven mensen continu in strijd met zichzelf. Veel hooggevoeligen hebben hun voelhorens altijd op scherp staan en zijn onrustig geworden. Weer anderen ‘geven zich helemaal’ en zijn uitgeput na een dag, of gaan zo op in hun omgeving dat ze overvoerd raken door alle indrukken en zichzelf ‘verliezen’. Je helemaal terugtrekken in jezelf helpt ook al niet veel, omdat je dan weinig vat meer hebt op de omgeving of steeds ‘overlopen’ wordt. 

Tijdens deze verdiepende training ga je herkennen wat voor invloed hooggevoeligheid eigenlijk heeft op jouw leven en wat jouw stijl is geworden van omgaan met je energie. Je leert weer te vertrouwen op je sensitieve informatie en op een nieuwe manier om te gaan met jezelf. En je sensitiviteit tot z’n recht komt, je in je kracht blijft en je trouw kunt blijven aan jezelf. We doen ook oefeningen ter bewustwording van je aandacht en je energieveld, om te ontspannen en op te laden maar het belangrijkst is, dat je geen last meer hebt van je gevoeligheid, maar het juist in gaat zetten. 

De training wordt gegeven door Brigitta Derksen. Zij is een ervaren trainer en coach van trainingen rondom hoogsensitiviteit voor particulieren en professionals. Zij heeft zich gespecialiseerd in hoogsensitiviteit omdat zij merkte dat veel mensen zich weinig bewust zijn van almaar terugkerende overprikkeling en vermoeidheid. Grip krijgen op deze overprikkeling is vaak een belangrijk keerpunt in het verbeteren van ieders persoonlijke leven. Dit vormt dan ook een uitgangspunt achter al haar trainingen. 

Wat is het HSP Verdiepingstraining programma?

In deze training wordt uitgebreid ingegaan op wat hooggevoeligheid is en waardoor het wordt veroorzaakt. Zowel de kwaliteiten als de mogelijke nadelen als jij je hooggevoeligheid nog niet optimaal beheerst. Als je bijvoorbeeld te veel prikkels hebt ontvangen en overprikkelt raakt, dan kun je een hoop hinder ervaren. Lange termijn voorbeelden zijn (chronische) vermoeidheid of een burn-out.

Hooggevoeligheid hoeft echter niet moe te maken. Je kan ook kwaliteiten die bij hooggevoeligheid horen ontwikkelen en daarmee superproductief zijn! Als je meer bewust wordt van jouw kwaliteiten en valkuilen kan je jouw gedachten of levenspatroon aanpassen, zodat je meer kunt genieten.  

Na een hoogsensitiviteit basistraining, kan je een verdiepingstraining hoogsensitiviteit (HSP) volgen. Deze verdiepingstraining richt zich speciaal op HSP:

 • Welke dilemma’s heb ik die mij in mijn overprikkeling houden?
 • Hoogsensitiviteit op het werk.
 • Hoogsensitiviteit en gezondheid.
 • Werken met ik-grensbewustzijn oftewel in je eigen ‘tuin’ blijven (theorie van Nick Blaser).
 • High Sensation Seeker
 • Onderwerp naar eigen inbreng
 • Mogelijkheid om online vragen te stellen aan de trainer.
 • Online bronmateriaal, psycho-educatie en videomateriaal.
 • Dagelijkse thuis meditatie oefeningen voor 6 tot 45 minuten per dag

Nb. Het is een praktische training waarbij je hoogsensitiviteit in gaat zetten als kracht, dit is geen therapiegroep.

Jouw resultaten na de training

In acht dagdelen krijgen deelnemers een schat aan informatie, herkenning, inzichten en begrip over zichzelf, alsmede zicht op een nieuwe balans in je leven; eentje waarbij je rekening houdt met je sensitiviteit en ook met je behoefte aan uitdaging en zinvolheid. 

Doel is om op een nieuwe manier te gaan begrijpen welke invloed hoogsensitiviteit heeft op ieders leven en gezondheid en wat men daar eigenlijk in nodig heeft. 

Het grootste probleem voor mensen met zeer gevoelige ‘antennes’ is vaak dat dit zoveel energie kost. Veel voelen is een rijkdom, maar het is een kunst om je er niet door te laten overspoelen. Het is belangrijk om te leren filteren wat je binnen laat komen uit je omgeving. Stap één daarin is, dat je je bewust wordt van je grenzen en de signalen die je lichaam daarvoor geeft. Hoogsensitiviteit kun je van jongs af aan hebben meegekregen, maar ook kunnen je zintuigen tijdelijk – door trauma of stress- ‘op scherp staan’.  

 • Je leert jouw hoogsensitiviteit waarderen;
 • Je leert hoe je jouw hoogsensitiviteit in kunt zetten in relaties;
 • Je leert hoe je jouw hoogsensitiviteit in kunt zetten in je werk;
 • Je leert wat goed is voor jou als Hoogsensitief persoon;
 • Je leert prikkels uit je omgeving filteren;
 • Je leert wat belangrijk is voor jou als Hoogsensitief persoon.

Voor wie?

In deze training gaan we aan de hand van thema’s meer de diepte in. We werken in kleine groepen (6 – 8 personen) en zijn erop gericht om voor iedereen echt die veranderingen te bewerkstelligen die je precies nodig hebt. Geschikt voor mensen die al wat langer met hoogsensitiviteit bezig zijn, ergens anders een cursus hebben gevolgd en meer verdieping zoeken.  

Vereisten om deel te kunnen nemen:

Deze training is een vervolg op de hoogesitiviteit basistraining. Als je al goed bekent bent met wat hoogsensitiviteit inhoud, dan kun je ook deelnemen aan deze training. Overleg vooraf is dan wel noodzakelijk.

Technologie-eisen

Om in een online training de best mogelijke ervaring voor jou en alle deelnemers te garanderen, heb je een goed werkende computer, tablet of een laptop nodig. Eventueel kan het via een smartphone, maar dit raad ik niet aan. De minimale vereisten om de onlinetrainingen goed te kunnen volgen, zijn dat je beschikt over een webcam, een koptelefoon of oortjes, een microfoon en een goede internetverbinding.

Prijs

€ 395

Groepsgrootte

minimaal 4 - maximaal 8

Niveau

Gevorderd

Duur van de training

16 weken

Tijdsinvestering

2,5 uur per week (online) Dagelijks 10 - 30 minuten

Trainer

Brigitta Derksen

Het programma van HSP Verdiepingstraining

Week 1 en 2: Hooggevoelig: hoe ben ik dat?

Wat hoogsensitiviteit feitelijk is weet je, maar wat ben je gaan doen om er mee om te gaan? Wat is je energiestijl geworden? Hoe ga je om met de druk om je te gedragen als niet-hsp? Herkennen van signalen en bewustwording van extra zintuigen. 

 

Week 3 en 4: Kwaliteiten en stressfactoren

Hsp en specifieke kwaliteiten. Wat kom je tegen aan problemen en valkuilen rondom werken en wat als je je sensitiviteit in zou zetten? De Cirkel van Overprikkeling en de effecten van stress op de gezondheid. Effecten van dilemma’s, cultuur, emoties en ervaringen. 

 

Week 5 en 6: Mijn eigen 'tuin’

Welke invloeden spelen er allemaal een rol op je gevoel. De effecten van automatisch spiegelen bijvoorbeeld, overdracht of projectie. Over grensbewustzijn en manieren van verbinden. Effecten van hoogsensitiviteit op vriendschappen en intieme relaties. Invloed van rollen, onzekerheid of familiegewoonten. De ’tuintheorie’. 

Week 7 en 8: Balans in je leven, in werk en privé

Ruimte maken voor je eigen wijsheid. In het hier en nu zijn versus oude overtuigingen. Gebruik maken van je intuïtie. Waarderen, vertrouwen en inzetten van je sensitiviteit. Doen wat werkt en bepalen hoe je verder gaat.