Blijf jezelf ontwikkelen als mindfulness professional!

Ben jij een (zorg)professional en wil jij mindfulness integreren binnen jouw eigen beroepspraktijk?  Dan ben jij bij Centro Mio aan het juiste adres.  Wij verzorgen trainingen met een tweeledig doel: je leert mindfulness voor jezelf toepassen waardoor rust, effectiviteit, kwaliteit en plezier in het werk worden vergroot, én je leert waar (leerling-)collega’s en jouw doelgroep baat kunnen hebben bij mindfulness, hetzij aangereikt in de eigen (leer)praktijk, hetzij als verwijzing naar een training door een professionele mindfulnesstrainer.

Mindfulness

In deze training leer je doelbewust aandacht te geven en volledig gewaar te zijn van de ervaring van het moment: een houding van niet-streven en niet-oordelen. De training biedt je een kennismaking met mindfulnessvaardigheden die je gelijk kunt toepassen in jouw werk.  

Voor wie is mindfulness voor professionals geschikt?

Onze mindfullness voor professionals-trainingen zijn bedoeld voor iedereen die beroepsmatig met mensen werkt: Coaches, Counselors, psychologen, (fysio)therapeuten, trainers, leraren, haptonomen, verpleegkundigen en andere professionals zoals huisartsen, hulpverleners, specialisten in de (geestelijke) gezondheidszorg, (semi)-overheidsinstellingen en medewerkers in profit– en non-profitorganisaties. 

Centro Mio

Brigitta is in 2011 opgeleid in Amerika, door de grondlegger Jon Kabat-Zinn. Daarnaast heeft zij nog de het Trainers Development Intensive gevolgd op The UMASS Center for Mindfulness in Medicine, Health Care, and Society waardoor zij gecertificeerd train de trainer is. Ze is niet alleen in Amerika, ook in Nederland heeft zij de complete opleiding bij het CVM gevolgd. Daarbij heeft zij ook de Mindfulness supervisie opleiding gevolgd.

Brigitta is een mindfulness professional en is een categorie 1 trainer en aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en VVM.

Prijs

€ 1295

Groepsgrootte

minimaal 4 - maximaal 10

Niveau

Beginnend

Duur van de training

6 maanden

Tijdsinvestering

13 hele dagen gezamenlijk Dagelijks 10 - 45 minuten

Trainer

Brigitta Derksen

Invloed mindfulness in je werk

Hulpverleners, vanuit welke oriëntatie dan ook, kunnen de kwaliteit van de werkrelatie verbeteren met mindfulness doordat mindfulness invloed heeft op de volgende factoren: 

  • Jouw presentie en aandacht: mindfulnesstraining zorgt dat de aandacht langer kan worden volgehouden en ook dat deze gemakkelijker is te verdelen over meerdere taken. Beide zijn noodzakelijk in het hulpverleningscontact.

  • Jouw attituden: mindfulness als duurzame persoonseigenschap wordt geassocieerd met eigenschappen als meer openheid, meer emotionele stabiliteit, aangenaamheid en nauwgezetheid. 

  • Empathie en afgestemd zijn op de ander: mindfulness verbetert empathie en de detectie van emoties van patiënten waardoor er een betere afstemming is.
  • Zelfcompassie en afgestemd zijn op het zelf: mindfulness leert om op niet-kritische wijze en met compassie zichzelf en de ander te benaderen. Mindfulness verhoogt de zelfcompassie bij hulpverleners.

  • Emotionele regulatie: een positieve hulpverleningsrelatie vraagt dat je jouw eigen emoties kunt reguleren en weet wanneer je jouw eigen emoties niet moet uitdrukken. Mindfulness helpt je emoties te tolereren en minder emotioneel reactief te zijn op de patiënt of cliënt.

schrijf je in voor de training

Mindfulness voor Professionals

Maak kennis met mindfulness en ervaar de rust, de ontspanning en ervaar de mooie momenten die het leven met zich mee brengt.