heart-compassie
Compassie Training
Voor meer rust en ontspanning in je leven.

ONLINE COMPASSIE TRAINING

Deze training is geschikt als je reeds eerder een basistraining hebt gevolgd en hebt ondervonden dat mindfulnessbeoefening je goed doet en je graag meer wilt oefenen met het integreren van een milde, vriendelijke houding naar jezelf en anderen. Compassie is het vermogen ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel dat van onszelf als dat van anderen. 

Veel mensen kunnen hard of streng voor zichzelf zijn. Of ze vinden dat ze nog beter hun best moeten doen of ze kunnen somber, angstig, boos of wantrouwend in de wereld staan en moeite hebben om warme gevoelens voor zichzelf en anderen te ervaren. In deze gevallen valt een compassietraining te overwegen, waarin oefeningen worden aangeboden om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met onszelf en anderen te ervaren.

Wat is het online compassie programma?

Soms is het een uitdaging om compassie te voelen. Je betrokken voelen bij pijn en lijden, van anderen én van jezelf, vraagt een bepaald vermogen van je. Dat is waar we ons op richten tijdens deze training. Want met mildheid door het leven gaan, maakt het leven een stuk fijner en mooier.  

Gedurende het hele programma ga je bewust en systematisch werken aan een milde en liefdevolle houding. De trainer Brigitta Derksen creëert een veilige en ondersteunende omgeving om compassie te integreren in je leven.

De online training  bestaat uit:

 • Acht wekelijkse lessen, 2 1/2 uur elke twee weken
 • Begeleide instructie in de compassie oefeningen;
 • Groepsdialoog gericht op het vergroten van het compassievol bewustzijn in het dagelijks leven;
 • Praktische instructie bij formele en informele compassie oefeningen
 • Mogelijkheid om online vragen te stellen aan de trainer
 • Online bronmateriaal, psycho-educatie en videomateriaal
 • Dagelijkse thuis oefenopdrachten voor 15 minuten per dag

Nb. Het is een praktische training waarbij je compassie integreert in je leven, dit is geen therapiegroep.

Jouw resultaten na de training

Soms is het een uitdaging om compassie te voelen. Je betrokken voelen bij pijn en lijden, van anderen én van jezelf, vraagt een bepaald vermogen van je. Dat is waar we ons op richten tijdens deze training. Want met mildheid door het leven gaan, maakt het leven een stuk fijner en mooier.  

 • Je leert met mildheid door het leven gaan;
 • Je kunt makkelijker pijn en lijden omgaan. Het helpt een tekort aan liefdevolle zorg tijdens de kinderjaren te helen;
 • Je werkt aan je gezondheid. Het vermindert stresshormonen zoals cortisol;
 • Je leert om minder kritisch te zijn. Het vermeerdert zelftroost, zelfbemoediging, en andere aspecten van veerkracht;
 • Je leeft meer in het hier en nu;
 • Je leert omgaan met alle gevoelens die er zijn.

Voor wie?

Deze online compassietraining is bedoeld voor mensen die:

 • Willen kennismaken met de Compassie;
 • Liefdevolle en milde aandacht willen ontwikkelen voor zichzelf en voor anderen;
 • Een krachtige en effectieve manier willen leren om met pijn en ongemak om te gaan.

Vereisten om deel te kunnen nemen:

Voor diegenen die zich willen aanmelden voor een compassie training is het vooraf volgen van een mindfulness training aan te raden.

Technologie-eisen

Om in een online training de best mogelijke ervaring voor jou en alle deelnemers te garanderen, heb je een goed werkende computer, tablet of een laptop nodig. Eventueel kan het via een smartphone, maar dit raad ik niet aan. De minimale vereisten om de onlinetrainingen goed te kunnen volgen, zijn dat je beschikt over een webcam, een koptelefoon of oortjes, een microfoon en een goede internetverbinding.

Prijs

€ 395

Groepsgrootte

minimaal 4 - maximaal 8

Niveau

Beginnend

Duur van de training

16 weken

Tijdsinvestering

2,5 uur per 2 weken (online) Dagelijks 10 - 45 minuten

Trainer

Brigitta Derksen

Het programma van de compassie training

Week 1

In deze sessie is er ruimte voor kennismaking. We onderzoeken wat compassie is en we staan stil waarom we compassie nodig hebben. Daarnaast schenken we aandacht aan onze emotieregulatiesystemen.

Week 2

Het ontwikkelen van zelfcompassie, de wegen die je bewandelt bij het ontwikkelen van zelfcompassie. En we schenken aandacht wat compassie en vriendelijkheid niet zijn; valkuilen en misverstanden.

Week 3

We onderzoeken onze eigen innerlijke patronen en staan stil bij de innerlijke criticus. Hoe kunnen we compassie inzetten bij verlangen?

Week 4

De rol van schuld en schaamte in ons leven. En we werken met de vijf fasen die Christopher Germer onderscheidt in het proces van compassie.

Week 5

Hoe zetten we compassie voor anderen in? Beoefening van compassie naar anderen is een bijdrage tot verbinding van onszelf met anderen, ook al lijkt het misschien bescheiden. We werken daarbij aan onze intentie en toewijding onze pijn en die van anderen te verlichten, en daarmee de pijn in de wereld. Het helen van onze eigen emotionele pijn werkt door in onze relaties met anderen en dat werkt weer door in hun relaties en de wereld als geheel.

Week 6

Tijdens deze bijeenkomst kijken we naar Common Humanity. Je maakt onderdeel uit van het geheel, we lijden allemaal, allemaal op onze eigen manier. Hoe kan Common Humanity ons ondersteunen met het ontwikkelen van compassie. We maken ruimte om onzelf te vergeven voor de dingen die we liever niet hadden gedaan.

 

Week 7

Deze bijeenkomst gaan we aan de slag met mededogen in actie. De vorige keer ging het om vergeven van onszelf, dit keer gaat het om vergeven van de ander. Wat hebben we nodig om de ander te kunnen vergeven.

 

Week 8

Spirituele zelfzorg is toegewijd zijn aan die waarden die ons hart raken en ons leven richting en vitaliteit geven. In de ergste pijn, angst en wanhoop kan de grootste schat (waarde) verborgen liggen. Hoe ga je verder met compassie na de training.

Inschrijfformulier training
//
Kies de training waar u zich voor wilt inschrijven. In verband met de corona maatregelen, mogen er alleen online trainingen gegeven worden.
Op basis van deze aanmelding nemen we contact met je op.
=
Menu

HOME

Privacy Policy

Algemene voorwaarden

Partiiculier

Professional

Trainingen

Mindfulness

Ik-grensbewustzijn

Meditatie

Hoogsensitiviteit (HSP)

HSP voor professionals

Specialisaties

Mindfulness

Ik-grensbewustzijn

IEMT

Hoogsensitiviteit

Trauma

Praktijk

Neem contact op

De Kwartel 25

1251 RX Laren

+31 6 11 200 295

info@centromio.nl