Onze grenzen ervaren we, vooral als we erover heen gaan of als anderen er over heen gaan. Het belang van een goede ik-grens is belangrijk voor ons en draagt bij aan ons geluksgevoel, onze relaties en ons welzijn. Onze grens beschermt ons tegen ongewenste indringers. Onze grens geeft onze gedaante een gezicht en geeft de mogelijkheid om ons binnen deze ruimte te bewegen.
De masterclass bestaat uit twee blokken van elk drie dagen. In de eerste drie dagen van de training maak je kennis met de visie en werkwijze van Nick Blaser. Aan de hand van een ruimtelijk model wat door Nick de 3-dimensionale grensvisualisatie wordt genoemd (3-DGV) leer je de grensthema’s analyseren en werken met de begrenzing van de psychische ik-ruimte.
Tijdens de tweede driedaagse wordt ingezoomd op het werken met gevoelens. We leren met het ruimtelijke aandachtsmodel (interpersonal attention management) afweer-mechanismen nog beter begrijpen en ermee werken.
In beide blokken wordt gewerkt met eigen grensthema‘s en met ervaringen uit de werkpraktijk.
Theorie wordt afgewisseld met praktijk-, visualisatie- en waarnemingsoefeningen. Mindfullnes en compassie zijn basisuitgangspunten voor het werken in de training. Deelnemers ontvangen een handout.
Verplichte literatuur bij de basistraining: “Zo ben ik en jij bent anders” en “Gevoelens komen en blijven” van Nick Blaser.
Deze masterclass is voor iedereen die professioneel met mensen werkt zoals: coaches, counselers, artsen, therapeuten, psychologen, maatschappelijk werkenden, leidinggevenden etc.
In de masterclass is ruimte voor maximaal 16 deelnemers.